Voorzitter Groen Lebbeke Tim Pollet kandidaat op Vlaamse lijst Groen in Oost-Vlaanderen

Voorzitter Groen Lebbeke Tim Pollet kandidaat op Vlaamse lijst Groen in Oost-Vlaanderen

Tim Pollet (36), voorzitter van Groen Lebbeke, is ook bij de verkiezingen van 26 mei kandidaat voor Groen. Hij staat op de 17de plaats op de Vlaamse lijst in Oost-Vlaanderen.

Tim maakte zijn politiek debuut tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. Die waren een succes voor Groen Lebbeke, en resulteerden in een bestuursdeelname voor de partij. Pollet nam kort na de stembusgang de voorzittersrol binnen Groen Lebbeke op zich

“Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen heb ik de smaak voor politiek echt te pakken gekregen”, zegt hij. “Ik ben blij dat ik opnieuw mijn steentje kan bijdragen. Het is tijd voor Groen. We zijn klaar om te besturen, om werk te maken van een echte klimaatregering. Mét een gedragen, sociaal klimaatbeleid, dat oog heeft voor de meest kwetsbaren onder ons.

Onze ploeg in Oost-Vlaanderen is klaar om de uitdaging aan te gaan. Met onze lijsttrekker Björn Rzoska, Mieke Schauvliege en Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman hebben we alle ervaring in huis om van deze verkiezingen een succes te maken.”

Het is tijd voor Groen. We zijn klaar om te besturen, om werk te maken van een echte klimaatregering. Mét een gedragen, sociaal klimaatbeleid, dat oog heeft voor de meest kwetsbaren onder ons

De interesse van Tim gaat vooral uit naar mobiliteit, klimaat en energie. “Een uitgebreid en betaalbaar openbaar vervoer is niet alleen het sleutelelement om mensen weg te leiden van koning auto, het is ook essentieel in de strijd tegen de klimaatopwarming, de luchtvervuiling en de files. Ik ben er ook van overtuigd dat we de komende jaren enorme stappen vooruit zullen zetten in het energievraagstuk: de doorbraak van Leuvense onderzoekers in hun onderzoek naar waterstofpanelen wekte onlangs de droom van waterstof als betaalbare schone energiebron weer tot leven.”, besluit hij.