Provincieraadsleden drijvende kracht achter progressieve samenwerking

14 Augustus 2018

Provincieraadsleden drijvende kracht achter progressieve samenwerking

sp.a en groen trekken samen naar de kiezer in Lebbeke In Lebbeke bundelen sp.a en groen de krachten. De twee partijen trekken samen naar de kiezer. De uittredende provincieraadsleden Mike Torck (Groen) en Goedele De Cock (sp.a) voeren samen de lijst aan. “De Lebbeekse politiek is de voorbije jaren enorm gepolariseerd. Dat is een jammere zaak want het algemeen belang verdwijnt daardoor naar de achtergrond.”, zegt Mike Torck. “Als we hoognodige zaken willen realiseren in Lebbeke, kan dat alleen door samen te werken.” "Veel mensen zeggen ons dat ze graag een progressief alternatief willen in Lebbeke."

“Daarom hebben we besloten om samen naar de kiezer te trekken.”, zegt Goedele De Cock. “Veel mensen zeggen ons dat ze graag een progressief alternatief willen in Lebbeke.”

Het is geen toeval dat de kiem van de samenwerking is gelegd door de 2 uittredende provincieraadsleden, stellen Mike Torck en Goedele De Cock: “In de provincieraad moet je over de partij- en gemeentegrenzen heen samenwerken om projecten te realiseren. We zien er soms met lede ogen aan hoe andere gemeentebesturen door actieve samenwerking grote budgetten krijgen voor fietspaden en duurzaamheidsprojecten terwijl daar ook in Lebbeke dringend nood aan is.”

"De Lebbeekse politiek is de voorbije jaren enorm gepolariseerd."

Mike Torck (43) is lijsttrekker;  Goedele De Cock (37) zal op de tweede plaats staan. Kersvers Lebbeeks sp.a-voorzitter Gunther Van Haut) neemt plaats 3 voor zijn rekening.

Er zullen ook onafhankelijke kandidaten op de lijst staan, zo zal de lijst geduwd worden door uittredend gemeenteraadslid Dirk De Cock van De Ploeg, die als ‘oudgediende’ een nieuwe progressieve politieke generatie wil steunen. Daarmee is ook De Ploeg als groep aan boord van het nieuwe samenwerkingsverband.

Meer info:

Mike Torck – 0477 26 86 58

Goedele De Cock – 0473 70 79 96