Nic Balthazar houdt een lezing voor Groen Lebbeke

05 Maart 2019

Nic Balthazar houdt een lezing voor Groen Lebbeke

Filmregisseur, televisiemaker en klimaatactivist Nic Balthazar geeft voor Groen Lebbeke een interactieve lezing op 13 maart 2019, in de Terraszaal van CC De Biekorf. Titel van de lezing: ‘Verander de klimaatverandering’. Zijn boodschap? Uitleggen waarom hij zich zoveel zorgen maakt.

Het wordt een boodschap van doortastend alarm, maar ook van hoop. Een boodschap over een andere manier van denken, van ondernemen, van werken en van leven. En vooral ook: over oplossingen voor een lokaal klimaatbeleid.

We willen tonen dat er ook in onze regio heel wat mogelijkheden bestaan om bewuster met de klimaatproblematiek om te gaan.

“Het wordt een complete klimaatavond”, zegt Tim Pollet, voorzitter van Groen Lebbeke. “Naast de lezing zal er ook een klimaatmarkt zijn, waar mensen kunnen kennismaken met lokale organisaties die al klimaatvriendelijke initiatieven namen. Zo willen we tonen dat er ook in onze regio heel wat mogelijkheden bestaan om bewuster met de klimaatproblematiek om te gaan.”

De volgende organisaties hebben hun deelname bevestigd: Eva, Tarra & Wallabieke, Staveshof, Woonder, Cozycar, Denderstroom, Velt en Natuurpunt.

“We willen mensen bewuster maken van de omvang van het klimaatprobleem. Dat is nodig om iedereen mee op de kar te krijgen om samen te strijden voor duurzame klimaatoplossingen”, zegt Pollet. “Iemand als Nic Balthazar kan dat probleem op een zeer begrijpelijke manier uitleggen. Tegelijk kijkt hij optimistisch en hoopvol naar de toekomst. Net daarom wilden we hem graag naar Lebbeke halen. We kijken ernaar uit om hem te ontvangen.”

Verander de klimaatverandering (een lezing door Nic Balthazar)
Woensdag 13 maart 2019
Terraszaal CC De Biekorf, Stationsstraat 23, 9280 Lebbeke
Deuren: 19u00 – Aanvang: 20u00