Lebbeke heeft een dringende inhaalbeweging nodig voor betere voetpaden

14 Juni 2018

Mike Torck, kandidaat-lijsttrekker voor Groen in Lebbeke, is blij met het voetpadenrapport van het Verkeersplatform en feliciteert de vrijwilligers met het titanenwerk dat zij de voorbije jaren geleverd hebben. “Een dergelijke inventarisatie is een primeur voor Vlaanderen en verdient ernstig genomen te worden”, zegt Mike Torck, die voor Groen in de provincieraad zetelt. “Het rapport baseert zich op de parameters die de Vlaamse Overheid hanteert en op het Vademecum Voetgangersvoorzieningen.” Volgens het rapport zijn er te weinig voetpaden en als er al voetpaden zijn, voldoen ze te vaak niet aan de normen van de Vlaamse Overheid. “Het Voetpadenrapport is voor ons een dankbaar instrument om een visie uit te werken voor de middellange termijn”

Die conclusies zijn voor Mike Torck dan ook geen verrassing. “Ik heb zelf lang genoeg met kinderwagens rondgewandeld om te weten dat de voetpaden in Lebbeke beter moeten. Eerder dit jaar gaf de gemeentemonitor al aan dat meer dan de helft van de Lebbekenaars vindt dat de voetpaden in slechte staat zijn, tegenover 29% gemiddeld in Vlaanderen.”

“Lebbeke heeft een dringende inhaalbeweging nodig voor betere voetpaden. Wij hebben met Groen de ambitie om daar vanaf volgend jaar mee te starten”, zegt Mike Torck. “Het Voetpadenrapport is voor ons een dankbaar instrument om op korte termijn knelpunten weg te wegwerken en een visie uit te werken voor de middellange termijn”.

Meer info:
Mike Torck: 0477 26 86 58

Bronnen:

Samenvatting Voetpadenrapport: https://biblio.ugent.be/publication/8564490/file/8564507.pdf

Gemeentemonitor Lebbeke: https://gemeentemonitor.vlaanderen.be/sites/default/files/gemeenterapport/rapport_lebbeke.pdf (Over de staat van de voetpaden: p. 53)